Noeste IJver logo

Vereniging Cornelia de Lange Syndroom

Ontwerp & front-end

Noeste IJver verzorgde een ontwerp en templates voor een kennisbank op basis van het XWiki-CMS.

Intro

Voor Vereniging Cornelia de Lange Syndroom (CdLS) heeft Noeste IJver een ontwerp voor een kennisbank gemaakt. Deze kennisbank draait op het XWiki-systeem, wat speciaal is gemaakt met als uitgangspunt: kennisdeling voor en door iedereen.

Het ontwerp is uitgewerkt in template-bestanden (HTML, CSS, JavaScript) die in het XWiki-systeem geïmplementeerd zijn. Deze implementatie is deels door Noeste IJver gedaan, deels door de vereniging zelf.

Bekijk de website

Ontwerp

Het ontwerp laat sterk zien dat het platform om het kind draait en om zijn of haar ouder of verzorger. De ouder en verzorger zijn ook participanten in dit spel. Ze vullen het platform aan met kennis en verhalen. Daarom hebben we er ook voor gezorgd dat alle functionaliteit zo duidelijk en eenvoudig mogelijk is vormgegeven. Zo wordt een platform een hulpmiddel en geen obstakel om het groepsgevoel te versterken!

Ontwikkeling

Het ontwerp voor de CdLS-kennisbank diende omgezet te worden tot template-bestanden die de vereniging zelf in het XWiki-systeem zou implementeren. Omdat XWiki voor de front-end vanuit de core al veel gebruikmaakt van Bootstrap, werden onze template-bestanden daar ook op gebaseerd. Een kaart met de visualisatie van CdLS-patiënten is gemaakt aan de hand van D3, TopoJSON en DataMaps.

Om diverse redenen is Noeste IJver ook bij de implementatie betrokken gebleven. XWiki werkt met de -voor Noeste IJver nieuwe- template-engine Velocity voor het genereren van pagina's. Gezamenlijk is de implementatie tot een goed einde gebracht en deze kan nu ook voor soortgelijke platformen gebruikt worden.

//noesteijver.nl/wp-content/uploads/2018/07/NoesteIJver-Website-desktop-CDLS-02.png

Uitgelichte projecten

WordPress website, Grafisch Ontwerp, Webontwikkeling
Medicinfo

Responsive website & maatwerk iconen

WordPress website, Webontwikkeling, Grafisch Ontwerp, Onderhoud, Hosting
Gas Flow Solutions

Dynamische huisstijl & maatwerk website

WordPress website, Hosting, Onderhoud, Webontwikkeling, Grafisch Ontwerp
Ons Kindbureau

Maatwerk WordPress website voor kinderopvang

WordPress website, Onderhoud, Webontwikkeling, Grafisch Ontwerp
Lumens

Website Regionale Aanpak Kindermishandeling

Noeste IJver
Ringbaan-Oost 116F, 5013 CD, Tilburg
013-7820130 / mail@noesteijver.nl / KVK 66330696