Noeste IJver logo
//noesteijver.nl/wp-content/uploads/2018/03/NoesteIJver-Diensten-Onderhoud-update.svg

Onderhoud

Intro

De ontwikkeling van het internet staat nooit stil. Een cliché, maar wel waar. Het is belangrijk dat jouw website daarin meebeweegt. Want er wordt voortdurend door ontwikkelaars gewerkt aan verbeteringen en nieuwigheden.

Daarnaast is ook veiligheid een heet hangijzer: vreemden willen maar wat graag aan de haal gaan met jouw website, om deze in te kunnen zetten voor eigen doeleinden.

Het is dus goed om je website en plugins up-to-date te hebben en houden. Dat werk neemt Noeste IJver uit handen met het onderhoudspakket. We zorgen ervoor dat je website en plugins op de nieuwste versie zitten, monitoren de beveiliging, maken backups en we houden in de gaten of je website beschikbaar is en blijft voor bezoekers.

Zo gaan wij te werk

Om de websites van onze klanten te onderhouden, maken wij gebruik van een pakket dat speciaal voor WordPress gebouwd is en dat actief wordt doorontwikkeld. Deze verdere ontwikkeling gebeurt mede aan de hand van aanwijzingen/wensen vanuit Noeste IJver.

De belangrijkste aspecten van onderhoud zijn:
- installeren van updates voor WordPress, plugins en thema's;
- dagelijks uitvoeren van backups;
- continue beveiliging;
- snelheidsverbetering d.m.v. paginacaching;
- monitoren van de beschikbaarheid van websites;
- maandelijks onderhoudsrapport;

//noesteijver.nl/wp-content/uploads/2018/03/NoesteIJver-Diensten-Onderhoud-Algemeen.svg

Updates

Het uitvoeren van alle beschikbare updates doen we op gezette tijden. Dit gebeurt gedeeltelijk geautomatiseerd, maar het is wel belangrijk om te controleren of alle updates ook goed zijn gegaan en geen onbedoelde gevolgen hebben.

Beveiliging

WordPress is wereldwijd met afstand het meest gebruikte Content Management Systeem, maar daarom ook automatisch een zeer interessant doelwit voor kwaadwillenden. Door de jaren heen is de beveiliging van WordPress al flink verbeterd doordat verscheidene kwetsbaarheden zijn blootgelegd (en misbruikt). Met een set aan extra maatregels doen wij er nog een schep bovenop. Daarnaast wordt er dagelijks op kwetsbaarheden gescand en blokkeren we mensen/robots die proberen om wachtwoorden van gebruikers te kraken.

Backups

Omdat we dagelijks backups maken van de websites in ons onderhoudspakket, is er altijd iets om op terug te vallen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je iets 'kapot' maakt, het is nooit definitief weg.

Snelheidsverbetering door paginacaching

Op het moment dat een bezoeker je website opent, wordt de server bevraagd met allerlei 'verzoeken', bijvoorbeeld aan de database. De database gaat deze vragen behandelen en stuurt dan weer een antwoord terug. Uiteindelijk wordt op basis van deze resultaten een pagina gegenereerd. Dit proces kost tijd. Door middel van paginacaching wordt de pagina al gegenereerd en opgeslagen, vóórdat je website bezocht wordt. Hierdoor kan het resultaat direct worden verzonden, wanneer een bezoeker erom vraagt. Paginacaching kan secondes van de laadtijd van je site halen.

Beschikbaarheid

Als je website ineens volledig offline is doordat bijvoorbeeld een server gecrasht is, dan weten wij dit binnen een paar minuten. Indien nodig ondernemen we gelijk actie om ervoor te zorgen dat de website snel weer online is, want je wilt natuurlijk geen bezoekers mislopen.

Rapportage

Om je een idee te geven van wat voor werkzaamheden we hebben uitgevoerd, sturen we je indien gewenst maandelijks een rapport. Hierin kan je zien wat er in de afgelopen periode door ons is gedaan. Denk bijvoorbeeld aan welke updates er zijn uitgevoerd, hoeveel loginpogingen er zijn geblokkeerd en of je website last heeft gehad van storingen.

Noeste IJver
Ringbaan-Oost 116F, 5013 CD, Tilburg
013-7820130 / mail@noesteijver.nl / KVK 66330696