Noeste IJver logo

Zayaz

Ontwerp & ontwikkeling waarwijvanzijn.nl

Met waarwijvanzijn.nl heeft Zayaz een platform om onder andere de bijzondere verhalen vanuit huurders en medewerkers een plek te geven.

Intro

Zayaz is een woningcorporatie die opereert in de regio 's-Hertogenbosch. Er wonen ruim 30.000 mensen in de meer dan 13.000 woningen van de stichting. Op de strategie website waarwijvanzijn.nl kun je ontdekken wat de behaalde doelen en ambities voor de komende jaren van Zayaz zijn.

Met zoveel huurders onder de gelederen -plus natuurlijk ook nog eens heel wat medewerkers-, spreekt het  voor zich dat er geregeld bijzondere verhalen opduiken. Op waarwijvanzijn.nl heeft Zayaz de mogelijkheid om deze een mooi plekje te geven.

Bekijk de website

Ontwerp

Een koers uitzetten voor een organisatie is iets wat in gezamenlijk overleg gebeurt. Samen met partners en medewerkers ontdekt Zayaz de wereld van mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Dit wordt waargenomen en opgenomen in het Strategisch plan voor de komende Jaren.

Deze ontdekkingstocht hebben we letterlijk genomen in de vormgeving van de website. De titels, verhalen en algemene informatie is aan elkaar geknoopt door middel van stippellijnen, welke de lezer uitnodigen om rond te speuren op de website.

Zayaz kent een vrij kleurrijke huisstijl. De kleuren uit de huisstijl hebben we gebruikt om thema's aan te duiden.

Ontwikkeling

Het ontwerp van Waarwijvanzijn betekende voor de ontwikkel-afdeling een aantal lastige opgaven. Dat zat 'm vooral in de stippellijnen die van blok naar blok een 'pad' moesten vormen zodat de bezoeker de qua inhoud uitgebreide voorpagina goed kon begrijpen. Van nature denkt een webbouwer in horizontale stroken om de content in te tonen, maar deze lijnen gingen alle kanten op. Dat zou je bijvoorbeeld op kunnen lossen door vaste plaatjes achter de blokken te plakken, maar aangezien de site natuurlijk op allerlei schermformaten goed moet ogen, is dat geen goede optie.

Onze oplossing zat in een combinatie van onder andere het HTML5-element <canvas>, de jCanvas-library van Caleb Evans en zelfgeschreven functies die de data-attributen van de blokken gebruiken om de loop van de lijn te bepalen. Een versimpelde versie van hetzelfde systeem is te zien bij de Reisgids, maar op de hele site komen elementen met paden terug.

Als back-end maakt Waarwijvanzijn gebruik van WordPress, waar nodig uitgebreid met behulp van custom fields vanuit het Unyson-framework.

//noesteijver.nl/wp-content/uploads/2018/07/Noeste_IJver-Portfolio-Zayaz-website_waarwijvanzijn-02_laptop.png
//noesteijver.nl/wp-content/uploads/2018/07/Noeste_IJver-Portfolio-Zayaz-website_waarwijvanzijn-iPhone.png

Custom Iconografie

//noesteijver.nl/wp-content/uploads/2018/07/Noeste_IJver-Portfolio-Zayaz-website_waarwijvanzijn-Iconen.svg

Uitgelichte projecten

WordPress website, Grafisch Ontwerp, Webontwikkeling
Medicinfo

Responsive website & maatwerk iconen

WordPress website, Webontwikkeling, Grafisch Ontwerp, Onderhoud, Hosting
Gas Flow Solutions

Dynamische huisstijl & maatwerk website

WordPress website, Hosting, Onderhoud, Webontwikkeling, Grafisch Ontwerp
Ons Kindbureau

Maatwerk WordPress website voor kinderopvang

WordPress website, Onderhoud, Webontwikkeling, Grafisch Ontwerp
Lumens

Website Regionale Aanpak Kindermishandeling

Noeste IJver
Ringbaan-Oost 116F, 5013 CD, Tilburg
013-7820130 / mail@noesteijver.nl / KVK 66330696